Aktuelne vesti25.05.2014

Svetski mediji o kompaniji "Eko Fungi" - "Financial Times" pisao o finalisti nagrade "Aurea 2014"

Tragom "eKapije" i nagrade "Aurea", poznati britanski list "Financial Times" objavio je priču o beogradskom preduzeću "Eko Fungi".

Beogradska kompanija dobitnik je specijalnog priznanja za inovativnost "Aurea 2014", za projekat proizvodnje jestivih gljiva na bazi celuloznih ostataka.

Priču o "Eko Fungiju", "Financial Times" je objavio u članku na temu podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji iz evropskih grantova i važnosti inovativnih projekata za obnovu srpske ekonomije.

Kompletan tekst možete pročitati na Internet stranici "Financial Times"-a.

Poslovni portal "eKapija" nagradu "Aurea" dodeljuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju. U martu 2014. nagrada je dodeljena 6. godinu za redom.

26.03.2014

Kompanija "Desing" dobitnik nagrade za investiciju godine - Poslovni portal "eKapija" dodelio priznanja "Aurea 2014"

Kompanija "Desing" dobitnik je nagrade za investiciju godine "Aurea 2014", koju poslovni portal "eKapija" dodeljuje šestu godinu za redom. Beogradsko preduzeće, koje se bavi proizvodnjom voćnih preparacija, pokrenulo je krajem 2013. godine u svom pogonu u Knjaževcu industrijsku proizvodnju polukandirane višnje po inovativnoj tehnologiji, koja smanjuje koncentraciju šećera do 20%, istovremeno zadržavajući senzorna svojstva proizvoda. Uz razvoj same tehnologije, "Desing" je razvio i tehnološku opremu i osnovao svoj Inovacioni centar u kome će raditi na daljem unapređenju proizvodnih procesa.

Glavnu nagradu pobedniku je uručio direktor Privredne komore Srbije Željko Sertić, a dodeli priznanja u beogradskom "Aeroklubu" prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija.

Danka Kolarević, zamenica direktora kompanije "Desing", koja je u ime kompanije primila nagradu, istakla je da su u "Desing"-u imali vere da svoju proizvodnju mogu da uobliče u prepoznatljiv srpski proizvod i postanu pouzdan partner glavnim multinacionalnim kompanijama u prehrambenoj industriji.

- Srbija je šesta zemlja u svetu po proizvodnji višnje, a mi želimo da budemo prvi u saznanjima o tome kako od nje napraviti kvalitetne proizvode za industriju sladoleda, pekarsku i konditorsku industriju. Stalnim ulaganjem u proizvodni pogon u Knjaževcu i zapošljavanjem mladih podstakli smo razvoj lokalne zajednice i nakon 22 godine rada osnovali svoj Inovacioni centar. Ovo priznanje je dokaz da smo još mladi i radoznali, ali i dovoljno zreli za uspešan početak velikog posla. Sa "Aureom" će biti mnogo lakše da tržištu približimo rezultate naših istraživanja – rekla je Kolarević.

Finalisti sa predsednikom Privredne komore Srbije Osim glavne nagrade, "eKapija" je dodelila i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost. Čast da dobije priznanje za inovativnost imala je kompanija "Eko Fungi" za projekat proizvodnje jestivih gljiva na bazi celuloznih ostataka, dok je priznanje za društvenu korisnost pripalo kompaniji "Alwag" za fabriku za reciklažu PET ambalaže u Novoj Gajdobri.

Direktor "eKapije" Zdravko Lončar istakao je da je ideja nagrade "Aurea" da se promovišu projekti dobri za održivi razvoj Srbije.

- Pravo je zadovoljstvo videti da je ovogodišnji pobednik domaća firma koja investira u poljoprivredu, koja je otvorila inovativni centar u ruralnom delu Srbije, koja razvija saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom, prerađuje domaće voće i izvozi finalni proizvod. Još veće zadovoljstvo je videti da su svi finalisti nagrade firme koje nas vode u svetliju budućnost i koje predstavljaju primere dobre poslovne prakse u Srbiji na koje bi svi trebalo da se ugledaju.

Strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014" je osiguravajuća kuća "Coface".

Đorđe Živanović, direktor kompanije "Coface Srbija", naveo je da "Coface Grupa" doprinosi uspehu i rastu 35.000 kompanija širom sveta i da učešćem u ovom projektu žele da podstaknu svest naše privrede i stimulišu razvoj poslovnog ambijenta.

Dobitnici nagrade i priznanja sa predstavnicima "eKapije" i kompanije "Coface" - Izuzetno mi je drago da u ovim teškim uslovima poslovanja sa kojima se suočava naša privreda imamo ovako dobre projekte koji su ušli u finalni deo izbora za nagradu "Aurea 2014". "Coface" u Srbiji aktivno učestvuje u direktnoj promociji srpske privrede. Kao strateški partneri ove nagrade želimo još jednom da pošaljemo snažnu poruku i ohrabrimo kompanije da nastave da razvijaju nove ideje, originalnost i kvalitetne projekte koji će imati opšti doprinos celokupnom privrednom ambijentu Srbije.

Osim nagrađenih investicija u finale ovogodišnjeg izbora za investiciju godine "Aurea" plasiralo se još pet projekata: "Kuerk" – Izrada proizvoda od reciklirane gume, Eco hostel "Republik" Užice, "Henkel" – Novi pogon za proizvode iz "Bref" kućne hemije, HCP – Prodajni terminal Symphony POS i "Elnos BL" – Fabrika kompaktnih montažno-betonskih SF6 trafostanica "Biosco CS".

O dobitniku glavne nagrade "Aurea 2014" i nosiocima specijalnih priznanja odlučivao je petočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs. Uslov za učešće na konkursu bio je da su projekti realizovani tokom prethodne kalendarske godine i da ispunjavaju tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

O dobitniku nagrade "Aurea 2014"

Uvažavajući dokaze o nutritivnim vrednostima višnje i potrebama prehrambene industrije za proizvodnjom voćnih preparacija na bazi ovog voća, "Desing" je krajem 2013. godine pokrenuo industrijsku proizvodnju polukandirane višnje. Nova, inovativna tehnologija smanjuje koncentraciju šećera do 20%, istovremeno zadržavajući senzorna svojstva proizvoda, a novi proizvod kompanije našao je svoju primenu u industriji sladoleda, u konditorskoj industriji i sektoru HoReCa.

U prvom ciklusu proizvedeno je 3t polukandirane višnje, a za 2014. godinu planirana je proizvodnja od oko 25 tona. Osvajanjem tehnologije i saradnjom sa naučnim i stručnim institucijama, "Desing" je osnovao i svoj Inovacioni centar koji se sastoji iz pilot postrojenja, istraživačko-razvojnog centra i savremene laboratorije, u kome će se, osim tehnoloških istraživanja i razvoja procesa proizvodnje, vršiti i tranfer znanja i unapređenje veština i znanja zaposlenih.

Kompanija "Desing" posluje od 1992. godine, izvozno je orjentisana i jedan je od tri odobrena dobavljača za "McDonald’s" u Evropi. Osim toga kupci proizvoda iz pogona "Desing"-a u Knjaževcu su i "NESTLE Ice Cream", "Puratos", "BakeMark", "Knjaz Miloš", "Pionir", "Swisslion", "Medela", "Bambi", "Frikom", "Costa Coffee", "Roggenart", "Ice Cream Factory".

24.03.2014

"eKapija" nagrađuje investiciju godine u Srbiji - Dodela priznanja "Aurea 2014" 26. marta u Beogradu

Poslovni portal "eKapija" dodeliće šestu godinu za redom nagradu za investiciju godine "Aurea 2014", a ko će poneti prestižno priznanje biće poznato 26. marta na svečanosti u beogradskom "Aeroklubu".

Osim glavne nagrade biće dodeljena i dva specijalna priznanja- za inovativnost i društvenu korisnost.

U finale za dodelu ovogodišnje nagrade ušlo je osam projekata:
"Eko fungi" – Proizvodnja jestivih gljiva na bazi celuloznih ostataka
"Alwag" – Fabrika za reciklažu PET ambalaže
"Desing" – Proizvodnja vocnih preparacija na bazi višnje
"Kuerk" – Izrada proizvoda od reciklirane gume
Eco hostel "Republik" Užice
"Henkel" – Novi pogon za proizvode iz "Bref" kucne hemije
HCP – Prodajni terminal Symphony POS
"Elnos BL" – Fabrika kompaktnih montažno-betonskih SF6 trafostanica "Biosco CS"

O pobedniku je odlučivao petočlani žiri, sastavljen od predstavnika eminentnih organizacija i poslovnih udruženja, istaknutih privrednika i vodećih domaćih ekonomista, a svoj glas dali su i čitaoci portala "eKapija" i aurea.rs.

Strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014" je osiguravajuća kuća "Coface".

05.03.2014

Glasajte za investiciju godine u Srbiji - Predstavljamo finaliste nagrade "Aurea 2014"

Poslovni portal "eKapija" dodeliće krajem marta, šesti put za redom, nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2014".

U uži izbor za ovogodišnju nagradu ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal, a u izboru laureata učestvovaće i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem Interneta koje je počelo danas.

- Pozivam sve naše čitaoce da se uključe u glasanje za ovo priznanje "eKapije", da se upoznaju sa osam dobrih ideja i inspirativnih investicija u našoj zemlji i uvere se koliko može da se postigne ako se hoće, ako se zna i ako se sme. Finalisti nagrade "Aurea 2014" su:
"Eko fungi" – Proizvodnja jestivih gljiva na bazi celuloznih ostataka
"Alwag" – Fabrika za reciklažu PET ambalaže
"Desing" – Inovativna proizvodnja voćnih preparacija na bazi višnje
"Kuerk" – Izrada proizvoda od reciklirane gume
Eko hostel Užice
"Henkel" – Novi pogon za proizvode iz Bref kućne hemije
HCP – Inovativni prodajni terminal Symphony POS
"Elnos BL" – Fabrika kompaktnih montažno-betonskih SF6 trafostanica "Biosco CS"

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 19. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja "Aurea 2014" doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel, direktorka Fonda za inovacionu delatnost dr Ljiljana Kundaković, direktor Instituta ekonomskih nauka dr Dejan Erić, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, predsednik Upravnog odbora "Basler osiguranja" Vladimir Medan i regionalni projekt menadžer Svetske banke Oliver Orton.

- Pozivam sve naše čitaoce da se uključe u glasanje za ovo priznanje "eKapije", da se upoznaju sa osam dobrih ideja i inspirativnih investicija u našoj zemlji i uvere se koliko može da se postigne ako se hoće, ako se zna i ako se sme. Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014" je osiguravajuća kuća "Coface".

- Izuzetno nam je drago da u ovim teškim uslovima poslovanja sa kojima se suočava naša privreda imamo ovako dobre projekte koji su ušli u finale izbora za nagradu "Aurea 2014". "Coface" aktivno učestvuje u direktnoj promociji srpske privrede, pre svega kroz međunarodni projekat Excellent SME koji realizujemo u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, a koji ima za zadatak prepoznavanje uspešnih kompanija, promociju i umrežavanja privrednih subjekata iz segmenta mikro malih i srednjih preduzeća u regionu. Kao strateški partner u projektu "Aurea 2014", "Coface" želi da pošalje snažnu poruku i ohrabi kompanije da nastave da razvijaju nove ideje, originalnost i kvalitetne projekte koji će podstaći stvaranje novih vrednosti i imati opšti doprinos celokupnom privrednom ambijentu Srbije – rekao je Đorđe Živanović, direktor kompanije "Coface" u Beogradu.

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 26. marta.


19.02.2014

Završen konkurs za nagradu "Aurea 2014" – Proglašenje pobednika 26. marta

Poslovni portal "eKapija" izabraće po šesti put za redom investiciju godine u Srbiji, a dobitnik nagrade "Aurea 2014" biće proglašen na svečanoj ceremoniji 26. marta u beogradskom Aeroklubu.

Konkurs za ovogodišnju nagradu je završen i urednički tim „eKapije” analizira pristigle prijave. Projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs. O pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci "eKapije" i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem Interneta.

Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014" je osiguravajuća kuća „Coface”.

Kao društveno odgovorna kompanija, "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje bez ikakvog finansijskog interesa.13.01.2014

Predložite investiciju godine u Srbiji - Otvoren konkurs za nagradu "Aurea 2014"

Poslovni portal "eKapija" pokrenuo je, šestu godinu za redom, izbor za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2014". Konkurs za prijavu projekata otvoren je danas i trajaće do 17. februara.

Za nagradu "Aurea" mogu se nominovati kompanije koje su u prethodnoj kalendarskoj godini realizovale projekat koji ispunjava 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Urednički tim "eKapije" započeo je selekciju kandidata, a zainteresovane kompanije se mogu prijaviti i same popunjavanjem formulara koji je dostupan na stranici www.aurea.rs.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor ovogodišnjeg takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs. O pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati i čitaoci "eKapije" i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem Interneta.

- U vremenu u kome živimo, kada imamo prepletene efekte globalne i lokalne krize, posebno je teško doći do investitora koji će podržati novi projekat ili ideju. Međutim, vrednosti koje promoviše "Aurea" su nedvosmisleno i konstantno "na radaru" svih ozbiljnih investitora, koji upravo i najviše investiraju u vremenima krize. Zato želim da pozovem sve kompanije koje su u prošloj godini pokrenule projekat koji zadovoljava kriterijume našeg konkursa, da se prijave jer je to siguran put da se na velika vrata predstave potencijalnim investitorima i široj poslovnoj javnosti – rekao je Zdravko Lončar, direktor "eKapije".

Nagrada "Aurea 2014", biće dodeljena krajem marta na svečanoj manifestaciji, a osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Poslovni portal "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.


04.06.2013.

Upravljanje finansijama je srce uspešnog biznisa - Održan seminar u organizaciji "eKapije" i Instituta ekonomskih nauka

Poznavanje finansijskog menadžmenta i planiranje su ključ uspeha svake organizacije. Njima se definišu pravci budućeg delovanja, smanjuju rizici i neizvesnosti, minimizira neracionalnost u ponašanju, definišu standardi u kontroli, olakšava koordinacija i lakše se reaguje na promene - zaključak je besplatnog seminara "Finansijsko planiranje i menadžment u inovativnim projektima" koji je poslovni portal "eKapija" u saradnji sa Institutom ekonomskih nauka organizovao u Beogradu u utorak, 4. juna za predstavnike kompanija nominovanih za nagradu "Aurea".

Nagradu "Aurea" poslovni portal "eKapija" dodeljuje jednom godišnje za projekte koje su se u protekloj godini istakli po osnovu tri kriterijuma - inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Seminar su podržali i Fond za inovacionu delatnost, "Basler osiguranje", "SGS Beograd" i Privredna komora Srbije.

Cilj seminara je da se direktno pomogne domaćim preduzetnicima da dobiju informacije o tome na koji način mogu da razviju poslovnu ideju, pronađu sredstva za svoj projekat, kao i šta treba da urade i o čemu da vode računa kako bi uspešno realizovali svoje projekte.

- Petogodišnje iskustvo u organizaciji nagrade za investiciju godine "Aurea" pokazalo je da mnogi inovativni projekti, zasnovani na dobrim idejama, često nisu adekvatno finansijski isplanirani i da kompanije, uprkos velikom zalaganju i inicijativi, često nemaju dovoljno poslovnog iskustva i znanja da se izbore sa problemima na koje nailaze. Od velike važnosti za preduzetnike je da nauče osnove finansijskog menadžmenta i razumeju značaj finansijskog planiranja u poslovanju, a poseban fokus smo stavili na menadžment inovativnih projekata. Nastojimo da pomognemo domaćim preduzetnicima da povećaju svoje šanse za uspeh na tržištu kao i da uspešnije apliciraju za neophodna finansijska sredstva - rekao je Zdravko Lončar, direktor "eKapije".

Na seminaru su učestvovali predstavnici oko 30-ak kompanija, iz različitih sektora privrede: informacionih tehnologija, energetike, medicine, poljoprivrede, prehrambene industrije, trgovine, turizma... Oni su tokom seminara imali priliku da sistematizuju postojeća i steknu nova znanja iz finansijskog menadžmenta, strategijskog odlučivanja, planiranja ulaganja, strandardizacije, o značaju i izradi biznis planova, upravljanju inovativnim projektima, analizi investiranja, kao i da sagledaju koji potencijalni izvori finansiranja su im na raspolaganju u zemlji i inostranstvu.

- U ova teška vremena u kojima se većina bori za goli opstanak malo vremena ostaje da se razmišlja o edukaciji, a bez kontinuitanog usavršavanja, obrazovanja i proširivanja vidika nema ni opstanka ni napretka. Za nas u Institutu ekonomskih nauka, koji ove godine proslavlja 55 godina poslovanja, organizacija ovakvog besplatnog edukativnog seminara je znak brige za domaću privredu. Nadamo se da će ovo biti primer kako i u uslovima krize nešto može da se učini i to bez finansijskih sredstava. Prave promene počinju u glavama ljudi i naš zadatak jeste da ih iniciramo kroz sigurno jednu od najvažnijih stvari – edukaciju – rekao je dr Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka.

Predavanja su na seminaru održali i direktorka Fonda za inovacionu delatnost dr Ljiljana Kundaković, samostalni savetnik u Birou za saradnju sa EU u Privrednoj komori Srbije mr Nataša Kecman, direktor kompanije "SGS Beograd" Marinko Ukropina, predsednik UO "Basler osiguranja" dr Vladimir Medan i pomoćnik direktora Instituta ekonomskih nauka dr Ivan Stošić.

Galeriju fotografija sa događaja možete pogledati na našoj "Facebook" stranici.


21.05.2013.

Besplatan Edukativni seminar za učesnike nagrade „Aurea“ 4. juna u Beogradu

Poslovni portal „eKapija“ i Institut ekonomskih nauka će, povodom 5 godina nagrade Aurea i 55 godina Instututa, organizovati besplatan Edukativni seminar iz oblasti menadžmenta, finansija i investicija za sve učesnike nagrade.

Seminar će biti održan 4. juna u prostorijma Instituta ekonomskih nauka, Zmaj Jovina 12 sa početkom u 12h.

Okupljeni učesnici dobiće priliku da sistematizuju postojeća i steknu nova znanja o razvoju inovacija, planiranju ulaganja, strandardizaciji, upravljanju, potencijalnim izvorima finansiranja u zemlji i inostranstvu. Cilj je da direktno pomognemo domaćim preduzetnicima da dobiju informacije o tome na koji način mogu da pronađu sredstva za svoje projekte i šta je ono što treba da urade da bi uspešno realizovali svoj projekat.

Teme o kojima će se govoriti:

- Potreba za inoviranjem menadžerskih znanja u uslovima krize

- Potencijalni izvori za finansiranje poslovanja

- Osnovni elementi analize investicija

- Finansije i osiguranje

- Standardizacija i sertifikacija

- Programi EU gde mogu da učestvuju preduzeća iz Srbije - karakteristike, uslovi za učešće, korist za firme

- Pomoć firmama prilikom apliciranja međunarodnim izvorima finansiranja

Govornici:

Dejan Erić, direktor Instituta ekonomski nauka

Ljiljana Kundaković, direktorka Fonda za inovacionu delatnost

Nataša Kecman, samostalni savetnik u Birou za saradnju sa EU, Privredna komora Srbije

Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd

Vladimir Medan, predsednik UO Basler osiguranja


27.03.2013.

Kompanija "Aero East Europe" dobitnik nagrade za investiciju godine – Poslovni portal "eKapija" dodelio priznanja "Aurea 2013"

Beograd, 27. mart - Preduzeće "Aero East Europe" dobitnik je ovogodišnje nagrade za investiciju godine "Aurea". Fabrika iz Kraljeva proizvela je tokom 2012. godine novi avion - "SILA 450 C" posebno prilagođen za tržište ultra lakih aviona.

Glavnu nagradu pobedniku je uručio direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Božidar Laganin, a dodeli priznanja u beogradskom "Aeroklubu" prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija.

Milorad Matić, direktor preduzeća "Aero East Europe", zahvalio se "eKapiji" i istakao da su vrlo počastvovani nagradom budući da "Aurea” promoviše prave vrednosti.

- Dobijanje ove nagrade nam je poruka da vredi planirati dugoročno, čak i u ovo teško vreme, jer je rezultat, pre ili kasnije, neizostavan. Naš novi avion "SILA 450 C", koji je kompletno rađen po specijalnim LTF-UL standardima, dobio je nemački sertifikat koji će nam zvanično biti uručen 24. aprila na najvećem međunarodnom sajmu avijacije. Sklopili smo ugovor vredan više od 1,2 mil EUR sa nemačkim distributerom za 27 aviona tipa "SILA 450 C". Naše tržište je cela Evropa, a pregovaramo i sa kupcima iz Australije, Amerike i afričkih zemalja.

Osim glavne nagrade dodeljena su i dva specijalna priznanja. Priznanje za inovativnost pripalo je preduzeću BSK iz Obrenovca, koje je razvilo vаzdušni bеrаč jagodastog voća "KOKAN 500S" namenjen za branje malina, kupina, borovnice i ribizle.

Žiri je imao težak zadatak, pa su po prvi put dodeljena dva priznanja za društvenu korisnost i to kompanijama "Kirka Suri" za mikro postrojenje za sagorevanje biomase i "Jugo-Impex E.E.R" za postrojenje za reciklažu.

- Prošla godina je bila veoma teška za celu poslovnu zajednicu u Srbiji, regionu, a i globalno. Pravo je zadovoljstvo videti da i u takvoj situaciji postoje firme koje posluju dobro i investiraju u projekte na koje možemo samo biti ponosni. Zadovoljstvo je videti i odvažnost koju ima "Aero East Europe" kada svoj avion, koji je napravljen u Kraljevu, poredi sa "Cesnom" i kada je spreman da se sa njima takmiči na globalnom tržištu. Slično bi se moglo reći i za ostale nominovane za nagradu "Aurea 2013". Misija "Auree" je da pomogne da se o svim ovim projektima što više čuje, a nadamo se da će taj glas čuti i oni koji kreiraju poslovno okruženje u Srbiji, jer ovakvi projekti predstavljaju ulaznicu za svetliju budućnost naše zemlje – rekao je direktor "eKapije" Zdravko Lončar.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea" ove godine je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group". Dragoljub Prijić, direktor Global Services u kompaniji naveo je da "M&I Systems, Co. Group" više od dve decenije osnovu svog poslovanja zasniva upravo na inovativnosti, naprednim tehnologijama i originalnim proizvodima i rešenjima.

- Prihvatili smo poziv za partnerstvo za dodelu nagrade "Aurea", jer želimo da podržimo projekte koji cene inicijativu i težnju da se u poslovanju stvori nova vrednost i doprinese zajednici. Nadamo se da će projekti koji su ušli u uži izbor za dodelu ovogodišnjih priznanja dodatno motivisati kreatore inovativnih ideja da uspeju i istraju u svojim planovima, zbog čega nesumnjivo zaslužuju pažnju industrije u kojoj rade, ali i celog poslovnog okruženja.

Poslovni portal "eKapija" nagradu "Aurea" dodelio je peti put za redom.

Na konkurs za nagradu "Aurea 2013" prijavilo se više od trideset projekata, a u finale je ušlo njih osam, koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Među ovogodišnjim finalistima bili su i "Throne Solutions" – Softver za čuvanje podataka, JP "Vojvodinašume" – Hladnjača za divljač, "Foodland" – Fabrika organske hrane i kompanija "Carlsberg Srbija" – Super kompost – inovativna upotreba otpada.

O dobitniku nagrade odlučivao je šestočlani žiri, koga su činili predstavnici eminentnih organizacija i poslovnih udruženja, istaknuti privrednici i vodeći domaći ekonomisti, a svoj glas dali su i čitaoci portala aurea.rs.


O dobitniku nagrade "Aurea 2013"

"Aero East Europe" proizveo je tokom 2012. godine novi avion SILA serije (Srpska Industrija Lakih Aviona) – "SILA 450 C" posebno prilagođen za tržište ultra lakih aviona. Tokom 2012. godine "SILA 450 C" testiran je u Nemačkoj, nakon čega je izdata dozvola za letenje. Avion može da služi različitim namenama, težak je svega 295 kg sa sistemom za spasavanje i 2 puta jeftiniji u odnosu na konkureciju, što ga čini veoma konkurentim na tržištu.

Kompanija "Aero East Europe" osnovana je 2006. godine.


O poslovnom portalu "eKapija"

"eKapija" je vodeći poslovni portal u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vesti i izveštaja iz zemlje i regiona, "eKapija" obezbeđuje i ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobednika tendera, kao i sveobuhvatnu bazu, koja sadrži više od 130.000 privrednih i pravnih subjekata.

Za više informacija:

Ivana Bezarević, PR Manager, 011/715-22-40, 064/251-68-7018.03.2013.

Dodela priznanja "Aurea 2013" 27. marta

Poslovni portal "eKapija" dodeliće po peti put za redom nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2013", a ko će ove godine poneti prestižno priznanje biće poznato 27. marta na svečanosti u beogradskom "Aeroklubu".

U uži izbor za ovogodišnju nagradu ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Ovogodišnji finalisti su:

- "Kirka Suri" – Mikro postrojenje za sagorevanje biomase
- "Throne Solutions" – Softver za čuvanje podataka
- BSK - Vazdušni berač jagodastog voća
- "Jugo-Impex" – Postrojenje za reciklažu
- "Vojvodinašume" – Hladnjača za divljač
- "Foodland" – Fabrika organske hrane
- "Carlsberg" – Super kompost – inovativna upotreba otpada
- "Aero East Europe" – Ultra laki avion "SILA 450C"

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

O pobedniku će odlučiti šestolani žiri, sastavljen od predstavnika eminentnih organizacija i poslovnih udruženja, istaknutih privrednika i vodećih domaćih ekonomista, a svoj glas dali su i čitaoci portala aurea.rs

- Ove godine nagrada "Aurea" slavi svoj prvi mali jubilej, a to je peta godina postojanja. Zadovoljstvo je videti da je interesovanje za učešće na konkursu raslo iz godine u godinu, a posebno mi je drago što smo ove godine bez obzira na krizu imali mnogo zanimljivih nominacija. To jasno govori da su investicije u inovativne projekte uvek aktuelne, bez obzira na ekonomsku klimu u zemlji i regionu – rekao je direktor "eKapije" Zdravko Lončar.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2013" je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group"


04.03.2013.

Glasajte za investiciju godine u Srbiji - Predstavljamo finaliste nagrade "Aurea 2013"

Poslovni portal "eKapija" dodeliće krajem marta, po peti put za redom, nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2013". U izboru ovogodišnjeg laureata učestvovaće i posetioci portala www.aurea.rs glasanjem putem Interneta koje počinje danas.

U uži izbor za nagradu "Aurea 2013" ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Ovogodišnji finalisti su:

- "Kirka Suri" – Mikro postrojenje za sagorevanje biomase
- "Throne Solutions" – Softver za čuvanje podataka
- BSK - Vazdušni berač jagodastog voća
- "Jugo-Impex" – Postrojenje za reciklažu
- "Vojvodinašume" – Hladnjača za divljač
- "Foodland" – Fabrika organske hrane
- "Carlsberg" – Super kompost – inovativna upotreba otpada
- "Aero East Europe" – Ultra laki avion "SILA 450C"

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 18. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja "Aurea 2013" doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel, direktorka Fonda za inovacionu delatnost dr Ljiljana Kundaković, direktor Instituta ekonomskih nauka dr Dejan Erić, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, predsednik Upravnog odbora "Basler osiguranja" Vladimir Medan i regionalni projekt menadžer Svetske banke Oliver Orton.

Zdravko Lončar, direktor "eKapije", je povodom završetka nominacija i početka glasanja izjavio:

- Ove godine nagrada "Aurea" slavi svoj prvi mali jubilej a to je peta godina postojanja. Zadovoljstvo je videti da je interesovanje za učešće na konkursu raslo iz godine u godinu, a posebno mi je drago što smo ove godine bez obzira na krizu imali puno zanimljivih nominacija. To jasno govori da su investicije u inovativne projekte uvek aktuelne, bez obzira na ekonomsku klimu u zemlji i regionu.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2013" je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group".

- Veoma nam je drago da je ove godine u uži izbor za nagradu "Aurea" ušlo osam inovativnih projekata, što dokazuje da i u nezavidnim ekonomskim vremenima u Srbiji ima kompanija koje su spremne da se posvete inovacijama i odluče da u njih investiraju. Kada smo prihvatili poziv za partnerstvo za dodelu ovogodišnjih priznanja, želeli smo da, osim podrške kvalitetnim idejama, na još jedan način pokažemo da kompanija "M&I Systems, Co. Group" ceni inicijativu, originalnost i težnju da se u poslovanju stvori nova vrednost i doprinese zajednici. Nadamo se da će svi ovogodišnji finalisti dobiti zasluženu pažnju industrije u kojoj rade, kao i celog poslovnog okruženja i time postati primer dobre prakse za svoje kolege – istakao je Dragoljub Prijić, direktor Global Services u kompaniji "M&I Systems, Co. Group".

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 27. marta.


29.02.2013.

Završen konkurs za nagradu Aurea 2013 – Proglašenje pobednika 27. marta

Poslovni portal "eKapija" izabraće po peti put za redom investiciju godine u Srbiji, a dobitnik nagrade "Aurea 2013" biće proglašen na svečanoj ceremoniji 27. marta u beogradskom Aeroklubu.

Konkurs za ovogodišnju nagradu je završen i urednički tim eKapije analizira pristigle prijave. Projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs. O pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci "eKapije" i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem Interneta.

Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2013" je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group".

Kao društveno odgovorna kompanija, "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje bez ikakvog finansijskog interesa.


08.02.2013.

Konkurs za nagradu "Aurea 2013" produžen do 18. februara

Rok za prijavu na konkurs za nagradu za investiciju godine "Aurea 2013", koju poslovni portal "eKapija" dodeljuje petu godinu za redom, produžen je do 18. februara.

Za nagradu "Aurea" mogu se kandidovati sve kompanije koje su tokom prethodne kalendarske godine u Srbiji realizovale projekat koji ispunjava tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Svi zainteresovani kandidati za nagradu mogu aplicirati popunjavanjem formulara koji je dostupan na stranici aurea.rs.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci "eKapije" i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem Interneta.

Nagrada "Aurea 2013", biće dodeljena na svečanoj manifestaciji 27. marta u beogradskom "Aueroklubu", a osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2013" je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group".

Kao društveno odgovorna kompanija, "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje bez ikakvog finansijskog interesa.

Za više informacija pogledajte www.aurea.rs.


20.12.2012.

Nominujte projekte za investiciju godine u Srbiji – Otvoren konkurs za nagradu "Aurea 2013"

Beograd, 20. decembar 2012. - Poslovni portal "eKapija" objavio je konkurs za izbor nagrade za investiciju godine "Aurea 2013". Za nagradu "Aurea" mogu se kandidovati sve kompanije koje su tokom prethodne kalendarske godine realizovale projekat koji ispunjava tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Urednički tim "eKapije" započeo je selekciju kandidata, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci "eKapije" i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem Interneta.

Nagrada "Aurea 2013", biće dodeljena po peti put za redom na svečanoj manifestaciji krajem marta, a osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja- za inovativnost i društvenu korisnost.

- Nagrada "Aurea" promoviše projekte za koje smatramo da su dobri za održivi razvoj Srbije. To ne moraju neophodno da budu grandiozni projekti ili strane investicije o kojima se često priča. Pobednike tražimo među malim, domaćim firmama koje se hrabro bore na tržištu, a ovom nagradom želimo da im pružimo medijsku podršku i zajednici skrenemo pažnju na prave vredosti. Tokom izbora za nagradu "Aurea" vrednujemo koliko su nominacije bile originalne i inovativne ali i kakav je njihov uticaj na svet oko sebe. Pri tom, pod pozitivnim uticajem prihvatamo društveni uticaj jednako kao i ekološki aspekt. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su svi raniji pobednici "Auree", projekti na koje možemo biti ponosni i kakvih nam treba mnogo više kako bismo jednog dana postali bogatije i zdravije društvo – kaže direktor "eKapije" Zdravko Lončar.

Kao društveno odgovorna kompanija, "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje bez ikakvog finansijskog interesa.

Konkurs za nagradu "Aurea 2013" otvoren je do 18. februara.


28.03.2012.

"Vinarija Zvonko Bogdan" dobitnik nagrade za investiciju godine – Poslovni portal "eKapija" dodelio priznanja "Aurea 2012"

Beograd, 28. mart 2012. - "Vinarija Zvonko Bogdan" dobitnik je nagrade za investiciju godine "Aurea 2012", koju poslovni portal "eKapija" tradicionalno dodeljuje svake godine. Projekat novootvorene vinarije na Palićkom jezeru najbolje se rangirao po tri kriterijuma- inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Glavnu nagradu pobedniku je uručila potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović, a dodeli priznanja u beogradskom "Aeroklubu" prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija.

Nagradu je u ime Vinarije primio istaknuti umetnik Zvonko Bogdan, dok se prisutnima zahvalio menadžer Zlatko Živanić.

- "Vinarija Zvonko Bogdan" je na tržištu nešto više od godinu dana i izuzetno nam je drago što smo već u prvoj godini nagradeni za svoj rad. Posle zlatnih i srebrnih medalja za vino u San Francisku, Tokiju i Beču, "Aurea" je prvo priznanje za celokupnu vinariju i dokaz da se na srpskom tržištu itekako ceni kvalitet, kako samog proizvoda, tako i celokupne proizvodnje.

Osim glavne nagrade na svečanosti su dodeljena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost. Čast da ponese titulu inovativne investicije imala je kompanija "Strauss Adriatic" za projekat upotrebe otpadnog proizvoda za grejanje u fabrici u Šimanovcima, dok je priznanje za društvenu korisnost pripalo kompaniji "Delta" iz Kladova za projekat sistema za reciklažu otpadnih ulja.

- Ideja nagrade "Aurea" je da se istaknu i promovišu prave vrednosti u investicionom i poslovnom smislu, vrednosti koje vode našu zemlju u pravcu razvijenih i bogatijih društava. Ove vrednosti i ovi projekti predstavljaju putokaz za održiv i nezavisan razvoj naše zemlje i svi zajedno treba da se borimo da stvorimo što bolju klimu kako bi ih sutra bilo još više. Veliki pobednik ove godine je investicija u "Vinariju Zvonko Bogdan", ali mi je zadovoljstvo da pomenem da smo tokom nominacija imali još dosta vrednih projekata što pokazuje da su investitori spremni da se upuste u ovakve kvalitetne investicije i u vremenima kada je opšti nivo ulaganja na minimumu – rekao je Zdravko Lončar, direktor "eKapije".

Strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" ove godine je švajcarska sertifikaciona kuca SGS.

- Velika mi je čast što učestvujem u jednom ovako značajnom projektu za srpsku privredu. Jedan od slogana kompanije SGS je "Budimo deo uspešnog sveta", koji bi mogao da se primeni kao vodilja i projektima koji su ušli u finale za nagradu "Aurea". Ti projekti su zadovoljili tri tražena kriterijuma, a to su postigli neospornim kvalitetom. Ono što želim da naglasim je da je za uspeh, kako u Srbiji, tako i u svetu, neophodno negovanje pravih vrednosti, poštovanje etičkih kodeksa u profesionalnim odnosima, stalno insistiranje na unapredenju kvaliteta i poštovanje standarda i procedura – rekao je Marinko Ukropina, direktor kompanije SGS Beograd.

Osim nagradenih investicija, u finale ovogodišnjeg izbora za nagradu "Aurea" ušlo je još pet projekata. To su: "Sigma" - sistem za dezinfekciju vode, "Boci Co"- aparat za uništavanje medicinskih igala, "Terra Panonica" - kulturni centar za mlade, "Carbo Concept" - mašina za proizvodnju PET ambalaže i "Eko-mlek" - moderna energetski efikasna mlekara.

O pobedniku je odlučivao šestočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs.

O dobitniku nagrade "Aurea 2012"

"Vinarija Zvonko Bogdan" otvorena je na Palićkom jezeru u aprilu 2011. godine. Od početka važi pravilo - sve što se radi treba da bude najbolje: od izbora klime i zemljišta do nastojanja da se pređe na organsku proizvodnju. Glavni enolog vinarije je Tomas Zeger (Thomas Seeger), vlasnik vinarije "Seeger" u Nemačkoj i već godinama jedan od najboljih vinara po izboru udruženja tamošnjih proizvođača vina. Svoje dugogodišnje iskustvo preneo je u vinariju u Subotici gde je uveo tzv. "zatvoreni sistem proizvodnje". U vinariji je instalirana najsavremenija tehnologija za proizvodnju vina, vinifikatori od inoksa i hrastova burad stara 100 godina, a svaki tank u kome odležava vino je kompjuterski umrežen, tako da se može kontrolisati na daljinu, bez prisustva u vinariji.

Prve flaše iz Vinarije na Paliću pojaviće se na tržištu ovog proleća.

O "eKapiji"

"eKapija" je vodeći poslovni portal u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu Jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vesti i izveštaja iz zemlje i regiona, "eKapija" obezbeđuje i ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobednika tendera, kao i sveobuhvatnu bazu, koja sadrži više od 120.000 privrednih i pravnih subjekata.


26.03.2012.

"eKapija" nagrađuje investiciju godine u Srbiji - Dodela priznanja "Aurea 2012" 28. marta

Ko će poneti nagradu za investiciju godine "Aurea 2012", koju dodeljuje poslovni portal "eKapija", biće poznato u sredu, 28. marta na svečanosti u beogradskom "Aeroklubu".

Pobedničkom projektu koji se najbolje rangirao po tri kriterijuma - inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal, nagradu će uručiti potpredsednica Vlade Verica Kalanović. Osim glavne nagrade biće dodeljena i dva priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

U finale ovogodišnje nagrade ušlo je osam projekata:


- "Sigma" - Sistem za dezinfekciju vode
- "Strauss Adriatic" – Inovativna upotreba otpadnog proizvoda za grejanje
- "Boci Co" – Aparat za uništavanje medicinskih igala
- "Delta" Kladovo – Sistem za reciklažu otpadnih ulja
- "Terra Panonica" – Kulturni centar za mlade
- "Vinarija Zvonko Bogdan"
- "Carbo Concept" – Mašina za proizvodnju PET ambalaže
- "Eko-mlek" – Moderna energetski efikasna mlekara

O pobedniku je odlučivao šestolani žiri, sastavljen od predstavnika eminentnih organizacija i poslovnih udruženja, istaknutih privrednika i vodećih domaćih ekonomista, a svoj glas dali su i čitaoci portala "eKapija" i www.aurea.rs.

Nagradu "Aurea" poslovni portal "eKapija" dodeljuje četvrtu godinu za redom.

18.03.2012.

Glasanje za nagradu "Aurea 2012" je završeno

Konačnu odluku o pobedniku doneće šestočlani žiri uzimajući u obzir glasove čitalaca na sajtu www.aurea.rs. Pobednik izbora za investiciju godine biće proglašen na svečanosti 28. marta u beogradskom Aeroklubu.

Glavnu nagradu pobedniku će uručiti potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, a "eKapija" će osim glavne nagrade dodeliti i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.05.03.2012.

Počelo glasanje za nagradu "Aurea 2012" - Predstavljamo ovogodišnje finaliste

Glasanje za nagradu "Aurea 2012", koju poslovni portal "eKapija" dodeljuje četvrtu godinu za redom, je počelo. U izboru laureata možete učestvovati i vi - glasanjem na portalu "Aurea" koje je otvoreno do 18. marta.

Urednički tim "eKapije" odabrao je osam projekata koji su se najbolje rangirali po tri kriterijuma - inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. U finale ovogodišnje nagrade ušli su:

- "Sigma" – Sistem za dezinfekciju vode
- "Strauss Adriatic" – Inovativna upotreba otpadnog proizvoda za grejanje
- "Boci Co" – Aparat za uništavanje medicinskih igala
- "Delta" Kladovo – Sistem za reciklažu otpadnih ulja
- "Terra Panonica" – Kulturni centar za mlade
- "Vinarija Zvonko Bogdan"
- "Carbo Concept" – Mašina za proizvodnju PET ambalaže
- "Eko-mlek" – Moderna energetski efikasna mlekara

O dobitniku priznanja "Aurea 2012" odluku će doneti stručni žiri i čitaoci portala www.ekapija.com i www.aurea.rs. Ovogodišnji žiri čine: izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel, direktorka Fonda za inovacionu delatnost dr Ljiljana Kundaković, direktor Instituta ekonomskih nauka dr Dejan Erić, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, predsednik Upravnog odbora "Basler osiguranja" Vladimir Medan i regionalni projekt menadžer Svetske banke Oliver Orton.

Zdravko Lončar, direktor "eKapije", je povodom završetka nominacija i početka glasanja izjavio:

- Izuzetno mi je drago da smo ove godine imali veliki broj nominacija i dosta jaku konkurenciju. Uprkos trenutnoj situaciji u privredi, projekti o kojima govorimo pokazuju vitalnost i u ovakvim ekonomskim okolnostima. Na njih s pravom možemo gledati kao na nosioce održivog razvoja. Vidljivo je da se sve više okrećemo zelenoj energiji i očuvanju sredine, a interesantno je i to da je ove godine bilo dosta nominacija koje imaju veze sa poljoprivredom. Žao mi je što se u užem krugu nominacija nisu našli mnogi projekti koji zavređuju da budu pomenuti, ali "eKapija" će svakako pisati i o njima i dati im publicitet koji sigurno zaslužuju.

Ovogodišnji strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" je švajcarska sertifikaciona kuća SGS.

Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd, je povodom strateškog partnerstva na projektu "Aurea" izjavio:

- Saradnjom na ovom projektu, želeli smo da ukažemo na važnost kvaliteta i sertifikacije sistema menadžmenta, proizvoda i usluga kako za poslovanje na domaćem tržištu tako i za izlazak u inostranstvo. Nagrada "Aurea" daje primer i potvrđuje da kompanije sa pravim vrednostima i integritom ljudi koji ih vode, mogu biti uspešne u kriznim ekonomskim vremenima i na bilo kom tržištu.

Osim glavne nagrade koju će uručiti potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 28. marta.

Ne propustite priliku da glasate za inovativnu investiciju godine!


14.02.2012.

Švajcarska sertifikaciona kuća SGS strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea"

Švajcarska sertifikaciona kuća SGS postala je strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea". Nagrada za investiciju godine "Aurea" biće dodeljena 28. marta u Beogradu.

- Saradnjom na ovom projektu, želeli smo da ukažemo na važnost kvaliteta i sertifikacije sistema menadžmenta, proizvoda i usluga kako za poslovanje na domaćem tržištu tako i za izlazak u inostranstvo – izjavio je Marinko Ukropina, direktor kompanije SGS Beograd.

SGS Group je najveća svetska organizacija za kontrolisanje, ispitivanje, monitoring i sertifikaciju. Kao globalni uzor, upravlja mrežom od preko 67.000 zaposlenih i 1.250 kancelarija i laboratorija širom sveta. SGS Beograd je osnovan 2001. godine kao punopravni član SGS Grupe od kada počinje brz razvoj i osvajanje novog tržišta u oblasti profesionalnih i specijalizovanih usluga.

Nakon deset godina uspešnog poslovanja, danas zapošljava preko 120 kvalifikovanih i iskusnih stručnjaka, posvećenih pružanju vrhunske usluge i spremnih da u svako vreme stvore klijentu dodatnu vrednost. SGS Beograd je ovlašćen od strane nacionalnog akreditacionog tela kao kontrolna organizacija prema standardu SRPS ISO/IEC 17020 i laboratorija prema standardu SRPS ISO/IEC 17025.

Zahvaljujući vrhunskom profesionalnom iskustvu, striktnom poštovanju etičkog standarda osnivača i podršci globalne mreže, SGS Beograd je postao vodeća kompanija u Srbiji u oblasti kontrolisanja i sertifikacije, sa ciljem da to uskoro postane i u oblasti pružanja usluga ispitivanja.


30.01.2012.

Otvoren konkurs za nagradu "Aurea 2012"

Urednički tim "eKapije" započeo je selekciju kandidata za investiciju godine, a zainteresovane kompanije se mogu prijaviti i same popunjavanjem formulara.

Za nagradu "Aurea 2012" može se kandidovati kompanija koja je u prethodnoj kalendarskoj godini realizovala inovativan, društveno koristan i finansijski isplativ projekat u Srbiji.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor ovogodišnjeg takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati i čitaoci "eKapije" i posetioci portala "Aurea", glasanjem putem Interneta.

– Srbija će biti bolje i bogatije društvo samo kada svako bude radio onoliko koliko on može za dobrobit naše zajednice. Mediji tu mogu mnogo da učine radeći svoj deo, dajući svoj doprinos, a to je da kroz svoju delatnost promovišu prave vrednosti. U vremenu kada su mnoge nagrade i medijska pažnja komercijalizovani, "Aurea" predstavlja iskren pokušaj "eKapije" i njenih medijskih partnera, da promovišu istinski dobre projekte, projekte o kojima se često mnogo ne priča ali koji svakako zaslužuju pažnju. Kriterijumi nagrade "Aurea", su odabrani tako da izdvajaju isključivo projekte koji su dobri za održivu budućnost Srbije jer, na duže staze, mi možemo da se razvijamo samo ako smo inovativniji, ako vodimo računa o svojoj zajednici/sredini i ako ulažemo u projekte koji imaju čvrstu finansijsku konstrukciju i perspektivu.– istakao je Zdravko Lončar, direktor "eKapije".

Osim glavne nagrade "Aurea 2012", biće dodeljena i dva specijalna priznanja: za inovativnost i za društvenu korisnost, a nagrade će biti uručene na svečanosti 28. marta u beogradskom "Aerokulubu".

Poslovni portal "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje u okviru opredeljenja ka društveno korisnom poslovanju i bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Rok za prijavu projekata je 24. februar 2012.


23.01.2012.

Nominovanje za nagradu "Aurea 2012" počinje 30. januara

Poslovni portal "eKapija" krajem marta, po četvrti put za redom izabraće investiciju godine u Srbiji.

Nominacije za nagradu "Aurea 2012" počeće 30. januara, a svi zainteresovani sebe ili svoj predlog mogu prijaviti popunjavanjem formulara.

Nagrada će pripasti projektu koji se kao najbolji istakne po svojoj inovativnosti, društvenoj korisnosti i finansijskom potencijalu. Uz ove kriterijume, još jedan uslov je da je projekat realizovan tokom 2011. godine.

O pobedniku će odlučiti žiri koga čine predstavnici eminentnih organizacija i poslovnih udruženja, istaknuti privrednici i vodeći domaći ekonomisti. Glas će dati i čitaoci portala "ekapija" i posetioci sajta "Aurea".


29.03.2011.

Kompanija "StanTech" dobitnik nagrade "Aurea 2011" – Proglašena investicija godine u Srbiji

Beogradska kompanija "StanTech" dobitnik je nagrade za investiciju godine "Aurea 2011" koju joj je poslovni portal "eKapija" dodelio za konstrukciju i proizvodnju industrijske automatske mašine za sečenje povrća. Osim glavne nagrade, uručena su i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost. Titulu društveno korisne investicije dobila je kragujevačka kompanija "Vulović transport" za proizvodnju prvog srpskog niskopodnog autobusa na prirodni gas. Čast da bude proglašen inovativnim projektom pripala je kontinualnom reaktoru za biodizel koji je izumeo Tehnološki fakultet iz Leskovca. O dobitniku priznanja "Aurea 2011" odlučivao je šestočlani stručni žiri, a glas su dali i čitaoci "eKapije" i posetioci portala www.aurea.rs

Nagradu je pobedniku uručio direktor kompanije "Fiat automobili Srbija" Đovani de Filipis (Giovanni de Fillipis), koji je sa izrazitim zadovoljstvom podržao inicijativu "eKapije".

– Verujem da inovacije predstavljaju siguran put ka uspehu u svim oblastima poslovanja. Nagrada "Aurea" promoviše revolucionarne i inovativne ideje i uvereni smo da ovakve manifestacije ohrabruju sve više pojedinaca i kompanija da se razvijaju i napreduju – izjavio je Đovani de Filipiis na današnjoj svečanosti u beogradskom "Aeroklubu".

Priznanje za društvenu korisnost uručio je Toplica Spasojević, predsenik "ITM Group", a priznanje za inovativnost potpredsednica Privredne komore Srbije Vidosava Džagić.

Miodrag Đurić, tehnički direktor kompanije "StanTech", kazao je da nagrada "Aurea" potvrđuje da Srbija ima obrazovan inženjerski kadar i da domaća tehnološka rešenja mogu zaseniti i najzahtevnije klijente iz razvijenih svetskih zemalja.

– Automatska mašina za sečenje luka koju smo izvezli u SAD predstavlja inovaciju na svetskom nivou, a naš sistem za sečenje paradajza već je patentiran u toj zemlji. Tako da,

MEDIJSKI PARTNERI

logo

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo